טיפולי פוריות

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

19/11/2008 | 17:01 | מאת: יואב

פרופסור פלדברג שלום, רציתי לשאול מה יכולים להיות הסיכויים שטיפולי פוריות לא מצליחים בגלל בעיות אצל הגבר- ספירת זרע וכו'. ואגב מה זו שיטת גת גורן ? שעמתי על זה בטלוויזיה . תודה לך מראש על העזרה.

20/11/2008 | 19:31 | מאת: פרופ' דב פלדברג

ליואב שלומות, 20.11.08 תודה על השאלה. בעיית פריון הגבר מהווה היום סיבה לביצוע הפריה חוץ גופית ב- 50% מכלל הזוגות המטופלים בשיטה זו. כ- 15% מהזוגות בתקופת גיל הפוריות סובלים מאי פריון ואי לכך בבירור שהם עוברים נושא פריון הגבר נבדק בקפידה החל מבדיקות זרע רגילות וכלה בבדיקות דם הורמונאליות. בדיקות זרע בהגדלה גדולה (כמו מיקרוסקופ אלקטרוני). סונר אשכים ובדיקות נוספות. שיטת גת גורן הינה שיטה שהשתכללה מאוד בידי הרופאים הללו. השיטה כוללת צינטור תחת שיקוף של כלי הדם הורידיים של האשך במקרים של דליות הנקראות "ואריקוציאלה" וחסימתם ע"י חומר מיוחד. פעולה זו מכונה אמבוליזציה . בברכה, פרופ' דב פלדברג

מנהל פורום טיפולי פוריות