עוברים שלא מתפתחים לבלוציסטים

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

11/11/2020 | 18:26 | מאת: מצפהההה

יש לנו מספר עוברים מוקפאים יום 3 הסיבה לטיפולים היא זרע ללא תנועה. לאחר 2 כשלונות: הפלה, הריון חוץ רחמי, ועוד נסיון שלא נקלט, ניסו פעמים לגדל מספר עוברים לבלוציסטים אך הנסיון נכשל וההתפתחות שלהם נפסקה, ולא היתה החזרה, האם זה סימן שהעוברים לא תקינים גנטית, בצורה וודאית?, האם עובר שלא גודל במעבדה לבלוציסט זה סימן שהוא לא תקין?, מה אפשר לעשות?

12/11/2020 | 09:17 | מאת: פרופ' משיח שלמה

יש וויכוח גדול ביננו המומחים אם עדיף לחכות להתפתחות בלסטוציסט. בעיקרון: הסיכוי להצלחה עם בלסטוציסט גדול יותר אבל המתנה ליום 5 עלולה לגרום ל"בזבוז" של עוברים עם פוטנציאל להרות. אני ממתין לבלסטוציסט רק כשיש הרבה עוברים ורוצים לבחור את זה שיתן סיכוי מקסימלי להצלחה. אחת הסבות שהעובר לא מתפתח לבלסטוציסט יכולה להיות גם באיכות הזרע.

26/11/2020 | 15:54 | מאת: מצפהההה

שאלה נוספת, האם יכול להיות שבגלל איכות הזרע, אין אפשרות לגדלם לבלוציסטים אבל הם תקינים גנטית, וברחם הם כן יתפתחו? מתלבטים האם להמשיך לבזבז עוברים בנסיון לגדלם לבלוציסטים( מיום 3, קפואים), או להחזיר שתיים יום 3, שאלה 2) קרה לי פעם הריון חוץ רחמי, כשהיתה החזרה של יום 3, מוקפא, האם הסיבה יכולה להיות עובר לא תקין?

מנהל פורום טיפולי פוריות