מאוד מבולבלת-מתחננת לדעתך..-מעקב זקיקים להזרעה-ע"ב טבעי

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

11/11/2020 | 17:45 | מאת: רויטל

ערב טוב פרופסור משיח ותודה לך .. אנא דעתך .. מאוד נחוץ לי ... ביצעתי מעקב זקיקים ביום ה-12 למחזור וביום ה-14 למחזור . ביום ה-12 : נצפה זקיק 13 מ"מ ובדיקות דם : ESTRADIOL (E-2) 192.8 pmol/L PROGESTERONE 3.8 nmol/L LH 12.4 IU/L נאמר לי שאין ביוץ ושאבוא יומיים לאחר מכן ביום ה-14 שוב למעקב זקיקים : נצפה זקיק 25 מ"מ ובדיקות דם : ESTRADIOL (E-2) 398.0 pmol/L PROGESTERONE 26.9 nmol/L LH 8.3 IU/L זה היה היום (יום ה-14 למחזור כאמור) . אז,נאמר לי שכבר בייצתי וכך התפספס לי החודש הזה... . שאלותי בבקשה בבקשה : (בת 41 הכל תקין , לעולם לא ניסיתי להכנס להריון,עשיתי רק הזרעה אחת ...) . 1. מה קרה כאן לדעתך ? ואילו הוראות היית נותן? 2. האם אפילו ביום ה-12 היה כבר ביוץ או ביום ה-13 לפי הנתונים ?.... האם טעו בכך שלא אמרו לי לבוא אתמול ביום ה-13 ? 3. האם אכן היה כבר ביוץ היום ונכון עשו שלא נתנו לי את ההזרעה היום ?.. אם כן - האם גם מעקב זקיקים לא יכול לקלוע לביוץ ?..... 3. מהו הזקיק 25 שנראה היום ביום ה- 14 ?...... האם זה ציסטה ?? או ייתכן שזה זקיק שלא התפוצץ בביוץ ?.. אם זו ציסטה האם זה נורמאלי ויכול להיות בכל גיל ?.. 4 . היום נאמר לי שקשה לעקוב בגיל 41 כי הכל בלאגן ... האם זה נכון ?.... אנא תשובותייך בבקשה.....

12/11/2020 | 09:13 | מאת: פרופ' משיח שלמה

את השאלות הרבות יש להפנות לרופא המטפל. אומר רק שגם זקיק קטן יכול לעבור שינויים של כאילו ביוץ (בהשפעת LH מבלוטת יותרת המוח) ולגרום לעלית הפרוגסטרון.

מנהל פורום טיפולי פוריות