שאלה....................

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

03/07/2020 | 09:55 | מאת: עמנואל

פרופ שלום , בת 41 והתחלתי סבב מספר 9 של הפרייה. בעיית רזרבה שחלתית. הפעם נתנו לי פרוטוקול שמיום 20 למחזור להזריק כל יום 0.1 דקפפטיל עד לקבלת מחזור ואז 450 פרוגובריס + צטרוטרייד עד לשאיבה הרופא טוען שאולי בפרוטוקול זה יהיו יותר זקיקים. מזה 3 ימים אני מזריקה הורמונים - יום 2 למחזור הזרקתי 450 פרוגובריס וביומיים הבאים הזרקתי 300 פרוגובריס ( ירדתי במינון כי המינון הגבוה עשה לי תופעות לוואי של בחילות סחרחורות וחולשה) . הבוקר הגעתי לבדיקות ונאמר לי שאין זקיקים אפילו לא קטנים והרירית ירדה ל4 מ"מ (כאשר לפני שהתחלתי עם הפרוגובריס היתה 6 מ"מ) . רציתי לדעת איך זה ייתכן שאין בכלל שום זקיק והאם עקב המצב כדאי להפסיק את הסבב? האם להערכתך עקב התוצאה יש בכלל סיכוי למשהו או שזה מבשר לא טובות? לא ברור לי איך אין כלום הרי יש זקיק טבעי גם ככה בכל חודש. האם אולי כדאי לנסות להמשיך סבב זה בטיפול טבעי בלי הורמונים ולעקוב אחרי המצב ולראות אם משהו מתפתח ואז אם כן אז לשאוב טבעי? אשמח לעזרתך כי לא קרה לי דבר כזה בכל הטיפולים שעברתי עד כה ואני נוטה להאמין שאולי כל הדקפפטיל עשה לי בלגן במערכת ואין כלום כתוצאה מכך. תודה

06/07/2020 | 19:01 | מאת: פרופ' משיח שלמה

3ימים של הזרקה זה מוקדם להסיק מסקנות. מציע לחזור לפרגובריס 450 ולבצע בדיקה נוספת כעבור 4 ימים נוספים.

מנהל פורום טיפולי פוריות