שאלה.................................

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

25/06/2020 | 19:50 | מאת: עמנואל

פרופ יקר, בת 41 והתחלתי סבב מספר 9 של הפרייה. בעיית רזרבה שחלתית. הפעם נתנו לי פרוטוקול שמיום 20 למחזור להזריק כל יום 0.1 דקפפטיל עד לקבלת מחזור ואז 450 פרוגובריס + צטרוטרייד עד לשאיבה הרופא טוען שאולי בפרוטוקול זה יהיו יותר זקיקים. היום זה היום השישי להזרקת הדקפפטיל ועקב גירוד בנרתיק עשיתי בדיקת שתן ומשטח וגינלי. בתרבית שתן יצא: צמיחה מעורבת של מספר סוגי חיידקים במשטח הוגינלי יצא .משטח גרם מתאים לפלורה נורמלית Candida parapsilosis מהזה אומר בבקשה? פטריה בנרתיק? האם צריך לקחת טיפול? ( הרבה פחות מציק לי ואם חייב טיפול תרופתי?) זה עלול לפגוע בהחזרה? תודה

28/06/2020 | 20:03 | מאת: פרופ' משיח שלמה

זו אמנם פטריה. אין קשר לטיפול הפוריות וכדאי לטפל בזה עתה כשאת עדיין במרחק מהשאיבה.

מנהל פורום טיפולי פוריות