החזרת עוברים לאחר כריתת שרירנים

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

18/04/2020 | 23:56 | מאת: החזרת עוברים

בת 42,רזרבה שחלתית נמוכה,לפני כארבעה חודשים עברתי ניתוח כריתת שרירנים בפתיחת בטן,כיום 3 עוברים מוקפאים. האם ההמלצה להחזיר עובר אחד או שתיים יחד? האם יש חשיבות לאיכות העובר בקליטה? האם קיימים סיכונים בהחזרת 2 עוברים יחד בגלל הניתוח שעברתי ?

19/04/2020 | 16:31 | מאת: פרופ' משיח שלמה

יש להבין שכריתת שרירנים ברחם משאירה צלקות ברחם שהם סכנה לקרע הרחם בעת הריון ולידה. יש להתייעץ עם המנתח באשר לכמה חודשים יש להימנע מהריון ובודאי שיש להימנע מהריון מרובה עוברים.

מנהל פורום טיפולי פוריות