4 הפלות חוזרות וקלקסן

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

31/03/2020 | 13:44 | מאת: האביר השחור

בבית יש ארבעה ילדים, שנולדו כולם עם IUGR. לאחר ארבע הפלות (לפני הראשון ובין כל השאר), ערכנו בירור של הפלות חוזרות מקיף בבילינסון אצל פרופ ורדימון. לא מצאו כל ממצאים, קרישיות תקינה הכל תקין. איך אמר ורדימון? bad lack. בייעוץ אצל קופרמינץ לפני הילד האחרון, הוא הנחה לקחת קלקסן במהלך כל ההריון, תוך אמירה שלא נחווה שוב הפלות ואף לא IUGR. האחרון נולד יחסית לשאר גדול יותר 2800. במהלך ההריון היה דימום מאסיבי, שכנראה נבע מהיפרדות חלקית של השלייה בשילוב עם הקלקסן (שגרם לדימום מאסיבי). לקראת תכנון הריון נוסף הייתי מעוניין לקבל חוות דעת על הקלקסן? כן? לא? עוד אי אלו תובנות?

31/03/2020 | 16:56 | מאת: פרופ' משיח שלמה

אם הצלחת עם קלקסן, הגיוני שתקחי שוב. תופעות הלוואי של קלקסן מינימליות.

מנהל פורום טיפולי פוריות