טיפולי פוריות בצל נגיף הקורונה

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

21/03/2020 | 19:22 | מאת: דליה

לפי הפרסומים יופסקו טיפולי פוריות שטרם התחילו בשל הקורונה. נשאלת השאלה האם ההנחייה תקפה גם לגבי בתי חולים ומרכזים פרטיים? האם לגבי הזרעות או רק ivf? ומה לגבי נשים מבוגרות שזו ההזדמנות האחרונה שלהן? האם תינתן ארכת זמן בשל הקורונה? האם אין לובי רופאים שיכולים לסייע בנושא באמצעות שינוי חקיקה וכן יאפשרו התחלת טיפולי פוריות עם החתמת המטופלת שהיא זו שתיקח אחריות מלאה על כל מקרה ונזק אפשרי?

23/03/2020 | 09:17 | מאת: פרופ' משיח שלמה

יש הוראה של משרד הבריאות במסתמכת על המלצת המועצה לפוריות לפיה יש להפסיק את כל טיפולי הפוריות (הפריה חוץ גופית), להוציא הטופלים שנמצאים כבר בשלב של הטיפול ההורמונלי. כמו כן יש לנסות לשכנע נשים להקפיא עוברים ולא להחזירם. ההוראות מחייבות יחידות פרטיות וגם ציבוריות. באשר להזרעות, יש להניח שרצוי לאמץ אץ ההמלצות גם כאן, אולם טיפולים אלו תלויים בהסכמות הדדיות בין המטופלת לרופא. בנשים הקרובות בגילן ל-45, הצעתי לפנות לקופות החלים ולדרוש מהן לשמור על הזכאות ולממש אותה אחרי צרת הקורונה.

מנהל פורום טיפולי פוריות