איכות ביציות וקליטה להריון במסגרת IVF

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

15/03/2020 | 12:16 | מאת: דריה

שלום פרופסור, מתנצלת מראש על אורך השאלה. אני בת 31, ויש לי ילד בן 1.8 מהריון רגיל. התחלתי IVF כתוצאה מאיכות הזרע. לפני מספר חודשים עברתי הליך שאיבה של ביציות. במהלך הטיפול ההורמנלי במחזור השאיבה, היית הירידה חדה של האסטרדיול (מ3500 ל-1000), אך עדיין המשכנו עם הטיפול שבסופו יצאו 22 ביציות והוקפאו 13 עוברים (בימים 3 ו-5) באיכות טובה. אני אחרי 4 החזרות שלא צלחו (כשבאחת מהן החזירו שני עוברים). שאלתי היא האם יכול להיות שהירידה באסטרדיול במחזור השאיבה השפיעה על איכות הביציות וכפועל יוצא על העוברים, ולכן איני נקלטת בהחזרות (על אף שמדד העוברים כפי שמצוין הוא טוב)? אשמח מאוד לתשובתך.

15/03/2020 | 17:59 | מאת: פרופ' משיח שלמה

בהחלט ייתכן. אבל אין להגיד נואש, יש להמשיך לנסות, כי סיכוייך להצלחה-מצוינים.

16/03/2020 | 09:58 | מאת: דריה

פרופסור תודה רבה. אך האם להמשיך בהחזרות עם העוברים מאותה שאיבה? ומידה והם נפגמו כל ההחזרות להיות לשווא לא?

מנהל פורום טיפולי פוריות