היסטרוסקופיה אבחנתי

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

10/03/2020 | 08:54 | מאת: דיאנה

שלום,אשמח לייעוץ. בת 36 ללא ילדים. עברתי 2 הפלות לפני שנה. הריונות שהסתיימו בשבועות 9 ו-10 כחלק מהבירור עברתי צילום רחם שאראה פיזור תקין רק בצד אחד. כמובן שעשיתי את כל שאר הבדיקות שיצאו תקינות- קרישיות יתר,פאפ,בדיקות דם,סינקטן. אחרי כל זה הרופא נשים שלי המליץ לי להמשיך טיפולי פוריות באופן רגיל וגם אחרי ההיסטוריה שלי הוא לא מוותר שאעשה לפחות 3 הזרעות מינימום. לא הייתי שקטה וביקשתי מהרופא שלי הפנייה להיסטרו אבחנתי ואז נאמר לי שמדובר בשרירן בגודל 9 מ"מ וכי ניתן להרות איתו ואין שום צורך בהתערבות. גם אחרי זה עדיין התעקשתי עם הרופא נשים שלי שיביא לי הפניה להיסטרו ניתוחי ואכן עשיתי לפני שבוע ונאמר לי שמצאו לי מחיצה בגודל 15 ס"מ והורידו רק חלק ממנה. המליצו לי שאעשה אולטרסאונד תלת מימד ומשם כבר אמשיך לפי מה שיראו. אני עושה הכל לבד ללא בן זוג אני נורא מיואשת אף אחד לא עוזר לי ואף מנגד מקשים עליי. אני מאוד אשמח לדעת אם עשיתי היסטרו ואמרו לי שיש לי שרירן האם יכול להיות שטעו ופיספסו מחיצה. נשמע לי תמוה שהורידו לי רק חלק ממנה אם כבר מצאו מחיצה. אני עכשיו צריכה לקבוע תור לאולטרסאונד תלת מימד וחלק אומרים לי שמיום שעישתי היסטרו ניתוחי אני חייבת להמתין 3 חודשים בשביל לעשות אולטרסאונד תלת מימד. האם נכון? מה לדעתך? אני כבר רוצה לנסות שוב להרות?

10/03/2020 | 10:03 | מאת: אני לא פרופ'משיח

אבל לדעתי תלכי לייעוץ אצל מומחה פריון ולא רופא נשים רגיל

10/03/2020 | 11:10 | מאת: דיאנה

הרופא נשים שלי הוא רופא לפריון- מנהל מחלקה- אני מטופלת של כללית. עדיין כל מה שכתבתי לך זה מה שנאמר לי ע"י הרופא שלי. אני מאוד מיואשת וחשבתי שאולי אצליח לקבל ממך איזושהיא תשובה שתוכל לכוון אותי.

11/03/2020 | 02:21 | מאת: שימי לב שהפרופ' עוד לא ענה לך

רק גולשת אחרת

12/03/2020 | 09:39 | מאת: פרופ' משיח שלמה

כדי לקבל תשובה מבוססת ומוסמכת עליך לפנות למומחה להיסטרוסקופיה אבחנתית/ניתוחית. לא כל גינקולוג ואפילו אם הוא מנהל מחלקה, מומחה להיסטרוסקופיה. אני יכול לתת לך שמות של 3 מומחים מוליכים באזור תל אביבף פרופ' מוטי גולדנברג. דר' חן גולדשמיד. דר' רועי משיח.

מנהל פורום טיפולי פוריות