שק הריון ליד צוואר הרחם

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

27/02/2020 | 19:28 | מאת: הילה 31

שלום רב, בת 31 בריאה בדרכ. לידה קיסרית לפני כ5 שנים עקב מצג עכוז. כחצי שעה לאחר ניתוח להסרת מחיצה רחמית. לאחר החזרת 2 עוברים קפואים ב-01.02 הבטא ביום ה-14 עמדה על 11. מאתמול דימום מסיבי דם טרי והפרשות כבדות ולעיתים הפרשות כמו חוטים שחורים, וכאבי בטן חזקים. עקב הדימום הבוקר בוצעה בדיקת בטא נוספת ותוצאתה 3,870. estradiol e2- 736 Progrestron- 33.5 בנוסף בוצע היום גם us שבו נמצא " ממצא עגול יכול להתאים לשק הריון נמצא 3.4 מ"מ לכיוון צוואר הרחם". הרופא ביקש שאחזור ביום ראשון על הבטא וה us. לטענתו הריון לא מתפתח בצורה תקינה וקרוב מידי לצוואר. השאלה היא כזאת, האם יש מצב שבו השק זז ועלול לעלות חזרה לחלל הרחם, וההריון ימשיך תקין? האם יש סיכוי שמשהו ישתנה לטובה? אודה לתשובתך

29/02/2020 | 16:19 | מאת: פרופ' משיח שלמה

לפי התאור שלך יש לשלול אפשרות של הריון בצלקת הניתוח הקיסרי. אין סיכוי שההריון יזוז לתוך הרחם. אם השק לא ייפלט יש לשקול מתן ציטוטק אבל הגלל החשש של הריון בצלקת, הייתי מפנה לטיפול של בית חולים.

מנהל פורום טיפולי פוריות