הכנה לפני החזרת מוקפאים - שאלה

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

09/01/2020 | 15:06 | מאת: דריה

שלום, מתנצלת מראש על אורך השאלה. בת 30. פוליציסטית. ללא מחזור סדיר כלל. אני בסבב שני לקראת החזרת עובר מוקפא. מאחר ואיני מגיבה לאסטרופם - הרירית לא מתעבה, אני מטופלת בגונאל על מנת להביא לעיבוי הרירית. לקחתי 5 ימים גונאל 100 ובבדיקה היום נצפו 8 זקיקים בגודל 8-12, ועוד הרבה זקיקים קטנים, ובנוסף האסטרדיול הוא 860. הרופא הנחה אותי להוריד מינון גונאל ל75 לשלושה ימים ולראות מה קורה. בנוסף, אמר שככל שיהיו הרבה זקיקים אז ייתן לי דקפפטיל וסינרל (בנוסף לתמיכה של קרינון). שאלותי הן: 1. האם הורדת המינון של הגונאל לא תפגע בעיבוי והכנת הרירית לקראת החזרה? 2. האם דקפפטיל לא יפגע בסיכויי ההיקלטות של העובר (עובר בן 5 ימים)? במה שונה הסינרל מהתמיכה של קרינון? והאם אין לו איזשהן השפעות שליליות על ההיקלטות ו/או הסבבים הבאים במידה ויהיו? תודה רבה!

11/01/2020 | 10:08 | מאת: פרופ' משיח שלמה

גם אני מתנצל אבל היות והפרוטוקול שכאן אינו בשימוש אצלי, שאלות אלו יש להפנות לרופא המטפל.

11/01/2020 | 11:48 | מאת: דריה

תודה. תןכל בבקשה חומר לי איזה חלק מהפרוטוקול אינו בשימוש? ההכנה עם גונאל? או הביוץ עם דקפפטיל ותמיכה ועם סינרל?

מנהל פורום טיפולי פוריות