החזרת מוקפאים לאחר עליית פרוגסטרון כתוצאה משימוש ב Dhea

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

29/12/2019 | 20:30 | מאת: Y

אני בת 42 השבוע עם רזרבה שחלתית נמוכה. אחרי שני מחזורי ivf שכשלו עם עוברים באיכות בינונית (ללא עליית פרוגסטרון). בכל שאיבה היתה רק ביצית אחת בגודל מתאים והפריה אחת. בשאיבה השלישית הייתי אחרי כחודשיים רציפים של dhea, וטופלתי בפרוטוקול ארוך. הפרוגסטרון עלה ל 7 בבדיקות הדם, ול 10.5 בבדיקה האחרונה לפני הזרקת האוביטרל. אלא שהפעם נשאבו 4 ביציות, והיו 4 הפריות. הרופא הורה לבטל את ההחזרה בשל עליית הפרוגסטרון. הוקפאו 3 עוברים יום 3. האחד בדרגה a עם 9 תאים. שניים בדרגה B עם 8 תאים. האם יש סיכוי להריון למרות עליית הפרוגסטרון לפני השאיבה כתוצאה מה dhea?

29/12/2019 | 21:13 | מאת: פרופ' משיח שלמה

כן יש סיכוי אם ההחזרה תהיה במחזור אחר בו לא תהיה עליה של הפרוגסטרון

מנהל פורום טיפולי פוריות