היסטרוסקופיה אבחנתית וגילוי הדבקות עבה ברחם

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

08/12/2019 | 20:01 | מאת: Fa

ערב טוב פרופסור משיח היקר אשמח לעזרתך.. לאחר כשלונות חוזרים בivf הופנתי להיסטרו' אבחנתית בבדיקה נצפתה הדבקות עבה בין קיר קדמי ואחורי ככל הנראה לאחר ביצוע גרידה בעברי בשבוע מתקדם (14+5) אשמח להבין ממך כמה דברים; האם הסרת ההדבקות מגדילה בהכרח את יכולת ההשתרשות וקיום הריון והפחתת סיכוי להפלות? האם הסיכון להדבקויות חוזרות לאחר הניתוח גבוה מה לדעתך עולה על מה הסיכון או התועלת? בנוסף אני מאובחנת עם רזרבה נמוכה בגיל צעיר יחסית 33 ( האבחנה כבר נקבעה לפני כשנתיים) האם ייתכן כי מצב זה נגרם בעקבות ההדבקויות? שכן כל שאר הבדיקות תקינות x שביר קריוטיפ היסטוריה משפחתית נשאות brca הבדיקות שלי fsh 7 וamh 1.12 האם ניתן לחזור לטיפולים מיד לאחר הניתוח להסרת ההדבקויות? בתודה מראש

09/12/2019 | 16:58 | מאת: פרופ' משיח שלמה

התדבקות כזו ניגרמה בעקבות ההפלה ויש להסירה כדי להגדיל את סיכויי ההשרשה. אחרי הניתוח כדאי לעקוב אחרי עובי ואיכות הרירית. ההידבקות אינה קשורה לרזרבה השחלתית שלך. ההמתנה אחרי הסרת ההידבקות היא כ-חודשיים ובתקופה זו יש לקחת טיפול הורמונלי כדי לתמוך בגדילת הרירית.

מנהל פורום טיפולי פוריות