הריון עם דלקת כרונית של רירית הרחם

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

03/11/2019 | 17:10 | מאת: דנה

שלום, כעת בהריון ivf שבוע 6. מדובר בהריון אחרי מספר רב של סבבים עם כשלונות חוזרים (להערכתי מעל 10). לפני כשנה וחצי אבחנו בהיסטרוסקופיה אנדומטריטיס כרוני. קבלתי כמה קורסים של אנטיביוטיקה אבל הכשלונות נמשכו עד לסבב האחרון. בסבבים האחרונים קבלתי אנטיביוטיקה גם תוך כדי הסבב אבל דןקא בסבב שהצליח לא קבלתי. עכשיו הבנתי שגם כשמצליחים להרות, דלקת כרונית מעלה סיכון להפלות וללידות מוקדמות. לציין שלפני 3 שנים עברתי הפלה בשבוע 20 אחרי ירידת מים (ואז לא היתה דלקת, זה אובחן אחרי ההפלה) ולכן חוששת במיוחד. האם יש משהו שאפשר לעשות עכשיו תוך כדי הריון בשביל להפחית את הסיכון הזה? יש טעם לקחת אנטיביוטיקה עכשיו? קבלתי עד כה דוקסילין ואןגמנטין מספר פעמים. תודה.

05/11/2019 | 13:43 | מאת: פרופ' משיח שלמה

עתה כשהושג הריון הדלקת לא יכולה לגרום להפלה. מאידך, יש לחשוב מדוע היתה ירידת מים בשבוע 20 ולשקול צפירת צואר מונעת.

מנהל פורום טיפולי פוריות