עסרה בפיענוח תוצאות צילום רחם

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

06/10/2019 | 15:25 | מאת: שירן

בת 32, ללא הריונות בעבר ולאחר 2 הזרעות טבעיות שלא צלחו. נשלחתי לצילום רחם והתוצאות היו: החצוצרה מימין עדינה עם מעבר חופשי לחלל הצפק. פיזור נראה יחסית מוגבל. החצוצרה משמאל עם מספר איזורים מורחבים. פיזור תקין. הידרוצלפינקס קל משמאל. הפגישה עם הרופא רק אחרי החג. האם יכול להפריע לקליטת הריון? האם תוצאה כזאת יכולה לזרז מעבר לivf או שעדיין יהיה צורך להמשיך בהזרעות

06/10/2019 | 18:32 | מאת: שירן

רוצה להרחיב את השאלה. אני חושבת שהביוץ הקדים ויכול להיות שבייצתי בזמן מחזור. יכול להיות שהצילום הושפע מכך?

06/10/2019 | 20:32 | מאת: פרופ' משיח שלמה

בעיקרון איני נוהג לחוות דעה על הצילום, אלא לאחר שראיתי את הדיסק בעצמי. צריך לקבוע אם באמת יש חשש להידרוסלפינקס, שזה נוזל בחצוצרה. אם אמנם זה הממצא-ממצא זא עלול להפריע לכניסה להריון.

מנהל פורום טיפולי פוריות