החזרת עוברים מוקפאים

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

19/08/2019 | 18:10 | מאת: שיר

שלום פרופ' משיח, אני בת 42.5, מתגוררת בחו"ל. יש לי בארץ 10 עוברים מוקפאים בני יומיים שהופרו לפני 5 שנים מתרומת זרע. לפני כחודש הפשרתי 3 עוברים גידלנו אותם ליום 3 והחזרנו עובר אחד. ניסינו לגדל את השניים האחרים ליום 5 אך הם לא שרדו. בעקבות סרטן צוואר הרחם ושתי קוניזציות צוואר הרחם קצר מאוד ולכן הומלץ לי להחזיר עובר אחד בלבד. לקחתי תמיכה של אסטרופם ונרות אנדומטרין 3 פעמים ביום ודופסטון פעמיים ביום. לצערי ההריון לא נקלט ואני מתוכננת להגיע להחזרה נוספת באוקטובר. השאלה שלי היא האם אתה ממליץ לגדל את העוברים שיופשרו ל-5 ימים, מה שיגדיל את הסיכויים להריון, אך מצד שני יש סיכון שהם לא ישרדו ואפספס את המחזור הזה, או לגדל שוב ליום 3 ולהחזיר אחד? האם יש סכנה בגידול ליום 5 והקפאה חוזרת של העוברים? (הם מוקפאים בשלשות ועל כן מפשירה 3 בכל פעם). שאלה נוספת, האם אתה ממליץ להחזיר שני עוברים ובע"ה אם יש הריון לעשות דילול עוברים? אשמח לכל הארה, המלצה שתוכל לתת. רב תודות!

20/08/2019 | 09:34 | מאת: פרופ' משיח שלמה

היות והעוברים מאד יקרים הייתי מחזיר אחד אחד וביום שניים (אין צורך לחכות ליום 3).

03/09/2019 | 20:31 | מאת: שיר

תודה. שתי שאלות נוספות- האם בהחזרה שניה כדאי לבחון שינוי בתרופות או להמשיך אותו הדבר? אני טסה יומיים אחרי ההחזרה לארה"ב. האם כדאי לקחת נוגדי קרישה כלשהם? אין לי בעיה של קרישה. תודה!

מנהל פורום טיפולי פוריות