בדיקת פרופיל הורמונלי

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

04/08/2019 | 14:21 | מאת: יעל

אני בת 37 אוטוטו, אני עדיין לא מנסה להכנס להריון, אבל יש מחשבות על זה עם החבר, המליצו לי לעשות פרופיל הורמונלי. לנוכח הגיל. עשיתי את הבדיקה והתוצאות לא יצאו תקינות... הגניקולוגית שלי אמרה שלפי התוצאות יש לי כשל שחלתי התוצאות הן: TSH – 0.99 PLOLACTIN - 111 LH - Luteinizing Hormone22.4 IU/I – FSH –IU/I 38.9 Estradiol (E2) – קטן מ 100 Progesterone – קטן מ 0.8 Testosterone Total 0.8 את ההפניה קיבלתי מרופאת משפחה שאמרה לבקשתי, ואמרה לי שאת הבדיקה צריך לעשות ביום ה -1 עד ה- 5 למחזור. אני עשיתי את הבדיקה ביום החמישי למחזור. המחזור שלי סדיר כמו שעון, מאז שאני זוכרת... בשנתיים האחרונות התחלתי לקחת גלולות והפסקתי אותם בחודש שעבר, זאת אומרת שאת הבדיקה עשיתי במחזור הראשון אחרי הפסקת הגלולות (שגם איחר קצת כנראה בגלל הפסקת הגלולות). הופנתי על ידי רופאת נשים לבדיקות חוזרות ואמרה לי שכנראה מדובר בטעות או בספירה לא טובה כי אם אני מקבלת מחזור סדיר זה לא הגיוני תוצאות כאלה. ואת הבדיקה צריך לעשות לכל המאוחר ביום הרביעי למחזור למרות שמומלץ לעשות ביום ה-2 או ה-3. האם יכול להיות שבאמת יש טעות בבדיקות לנוכח הנתונים הנ"ל. והסטייה כל כך גדולה או שאכן יש סיכוי גדול שאני באמת סובלת מכשל שחלתי ולא אוכל להביא ילדים? אני מאוד מוטרדת עד הבדיקה בעוד חודש .

04/08/2019 | 20:30 | מאת: יעל

אלה תוצאות הבדיקות ביותר ברור Estradoil קטן מ100 פרוגסטרון קטן מ 0.8 Fsh - 38.9 Lh -22.4 Tsh - 0.99 טסטרון 0.8 פרולקטין 111

05/08/2019 | 11:43 | מאת: פרופ' משיח שלמה

לצערי, בדיקת הFSH הגבוהה עלולה להעיד על עתודה שחלתית נמוכה. רצוי לפנות לרופא פוריות בהקדם.

מנהל פורום טיפולי פוריות