זריקת עידוד אין תקווה

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

25/05/2019 | 14:04 | מאת: ענבר

שלום רב, אין לי עוברים טריים בשל שאיבת מס' רב של ביציות ולכן מקפיאים אותם כל פעם. מאחר והעוברים צריכים לעבור PGD הבנתי שהסיכויים להשתרשות העובר יורדים גם בגלל ההקפאה וגם בגלל הביופסיה. עשו לי פיפל וכנראה זה גם לא עזר להשתרשות העובר. למעט האופציה לתרומת ביצית, האם יש אפשרויות נוספות כדי להגדיל את הסיכויים? איבדתי תקווה לגמרי

25/05/2019 | 18:49 | מאת: פרופ' משיח שלמה

לא מסרת את גילך שזה הפקטור העיקרי הקובע את הפרוגנוזה. כמו כן את כותבת שצוברים עוברים, כמה ובאיזה מצב. האם הם מגיעים לשלב הבלסטוציסט? כל אלו פרטים הדרושים לשם קביעת דרך הטיפול והסיכוי להצלחה.

25/05/2019 | 19:17 | מאת: ענבר

שלום ותודה על התייחסותך. אני בת 35 אחרי מספר כישלונות. זה לא שצוברים עוברים. העניין שיש מס' רב של ביציות בעת השאיבה ולכן אין באפשרותם להחזיר עוברים טריים. הם לא מגדלים את העוברים לשלב הבלסטוציסט. ביום השלישי הם דוגמים ( ואז כמות העוברים התקינים יורדת משמעותית) וביום הרביעי מתבצעת ההחזרה. עשו לי היסטרוסקופיה שהיתה תקינה ולפני ההחזרה האחרונה גם פיפל אבל זה לא הביא להשרשת העובר. כנראה ההקפאה והביופסיה מורידה משמעותית את הסיכויים ואינני יודעת מה לעשות כדי להגדיל את הסיכויים :((

מנהל פורום טיפולי פוריות