מועד חלון השרשה - שינוי

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

20/04/2019 | 16:55 | מאת: ליבי

בת 43 ילדתי בגיל 41 לאחר ניתוח קיסרי ivf. 1. האם חלון ההשרשה יכול להשתנות מההריון הראשון ? 2. עד עכשיו ניסו להחזיר מוקפאים בני 3 ימים לפי מחזור טבעי ולא הייתה התאמה מדוייקת בהחזרה כפי שהייתה בהריון בגיל 41 האם נתינת אוביטרל יכולה לסייע בדיוק של ההחזרה ובהתאם הצלחה בהחזרה ? 3. במרפאתי יש הצלחות לבדיקת הera גם לעובר מוקפא 3 ימים האם אחרי הריון וניתוח קיסרי בגיל 41 יכול להיות שינוי בחלון ההשרשה בגיל 43 ולכן זה יכול לסייע באיתור חלון ההשרשה ודיוק בהחזרת עוברים ?

22/04/2019 | 18:19 | מאת: פרופ' משיח שלמה

לדעתי את מאד טועה כאשר את מיחסת את ההצלחה או האי הצלחה לחלון ההשרשה. הצלחת טיפול IVF תלויה בעשרות (או אפילו אלפי גורמים) ובפרט בגיל 41. אחת הסבות לכישלון הוא מספר כרומוזומים לא תקין. מכל הדברים האלו לא הייתי מציע להוציא כסף על ERA שחשיבותו עוד מאד רחוקה מלהיות מוכחת.

מנהל פורום טיפולי פוריות