ניתוח לתיקון וריקוצליה

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

16/11/2018 | 13:43 | מאת: טל

שלום, נתונים: תוצאות בדיקות הזרע תקינות בכל המדדים, למעט מורפולוגיה נמוכה 2% אנדוקרינולוגיה כל ההורמונים בטווח התקין. יש וריקולציה. האם יש טעם לנתח במצב זה? הבנתי שאם הבעיה היא רק במורפולוגיה ושאר המדדים תקינים הניתוח לא יעזור ממש... שאלה נוספת, אני רץ פעמיים בשבוע, לאחר הריצה האשכים כואבים למשך שעה שעתיים מניח שבגלל הוריקוציל, האם יש להימנע מריצה? או שזה דווקא טוב הזרמת דם לאזור הזה. תודה

17/11/2018 | 10:37 | מאת: פרופ' משיח שלמה

כדי שתהיה אינדיקציה לניתוח וריקוצצה יש חהוכיח שזה קיים. ההוכחה הנכונה היא על ידי דופלר אשכים. אם נימצאה וריקוצלה בדרגה גבוהה רצוי חנתח, זאת בעיקר כדי למנוע היתדרדרות באיכות הזרע. אין לצפות שניתוח ישפר את המצד מידית, ולרוב אם יש שיפור (בכלל) הוא מופיע כעבור 6 עד 12 חודשים. את הוריקוצלה שלך גדול עד כדי שגורם לכאבים בריצה-רצוי לנתח. אם הבעיה היא אי פוריות-עדיף להגיע לטיפול IVF ולא לחכות לדיפור שיבוא (אםבכלל) על ידי הניתוח.

מנהל פורום טיפולי פוריות