בטא אחרי החזרת מוקפאים

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

15/11/2018 | 23:22 | מאת: עמ

שלום רב, ב29/10 עברתי החזרת 3 מוקפאים בני 3 ימים. ב-11/11 בטא 257 ב- 13/11 הבטא הייתה 595 וב-15/11 היא 1375. האם זו עלייה תקינה או שרמת הבטא יחסית נמוכה עדיין, בהתייחס לתאריך ההחזרה? אציין שההריון הקודם היה חוץ רחמי ואני חוששת שתרחיש זה יחזור על עצמו ולכן מעוניינת לדעת האם הבטא יכולה להעיד על תקינות ההריון. בנוסף, אני חשה מיחושים באיזור הרחם, בעיקר בצד שמאל. האם זה יכול להעיד על הריון חוץ רחמי או שזה טבעי להרגיש כאבים חלשים גם בשלב הזה של ההריון כשההשתרשות הסתיימה? תודה רבה.

16/11/2018 | 10:48 | מאת: פרופ' משיח שלמה

עלית הבטא מצוינת. יש לקוות שמדובר בהריון תוך רחמי אלא שאין ודאות. מראוי לבצע בשבוע הבא בדיקה רביעית ואחרונה ואז לחכות ח-US בשבוע 7

18/11/2018 | 12:46 | מאת: עמ

תודה על תשובתך. עשיתי היום אולטרסאונד ומצאו שק הריון ושק חלמון בתוך הרחם. בסיכום הבדיקה כתבו: "עושה רושם של מחיצה קטנה ברחם-ההריון קצת יותר משמאל" ושגודל השק הוא X:12 Y:7. האם אלה ממצאים תקינים? אציין שעברתי הריון ולידה תקינים לפני שנתיים.

מנהל פורום טיפולי פוריות