מצג עכוז בטרימסטר השני

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

14/07/2018 | 11:41 | מאת: טלי

אני בת 46 בשבוע 23 הריון ראשון לאחר תרומת ביצית. הכל תקין עד עכשיו. בסקירת מערכות ראשונה ושניה העובר נמצא במצג עכוז. 1-באיזה שבוע של ההריון העובר כבר מתמקם סופית ברחם ולא מתהפך יותר ? 2-איך אפשר למנוע ממנו להתמקם במצג עכוז ? האם תרגילים מסויימים יכולים לעזור ? או שיש שיטות אחרות ?

14/07/2018 | 16:59 | מאת: פרופ' שלמה משיח

האמצעי היחיד שעשוי לסובב את העובר הוא סבוב חיצוטני שמבצעים אחרי שבוע 36, עם זאת-בגיל 46 לא הייתי עושה מניפולציות שונות, כי הסיכוי לניתוח קיסרי הוא גדול בכל מקרה

מנהל פורום טיפולי פוריות