חשד למולא לפי האולטרסאונד

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

07/07/2018 | 22:48 | מאת: שירן

שלום לגבי השאלה ששאלתי למטה תוצאה של האולטרסאונד: רירית רחם מעובה עם ממצאים ציסטיים זעירים מרובים באבחנה מבדלת שינויים הידרופיים בהפלה נידחית או הרייון מולארי חלקי מה לדעתך זה ניראה מולא 1.מזה שינויים הידרופיים? כי לפי מה שהבנתי הרופא רשם או מולא חלקית או שינויים הידרופיים כי היא לא בטוחה שזה מולה 2. האם אפשר לדעת בבוודאות שזה מולא או רק אחרי הגרידה? 3. האם בטא של 9160 בשבוע 8 מראה שזה מולא כי זה לא כל כך גבוהה ולא הגיע למיליונים .תודה.

10/07/2018 | 23:39 | מאת: פרופ' שלמה משיח

מולה בועית משמעותה שינוי פתולוגי של השליה שבנויה ממספר עצום של ממצאים קטנטנים כמו ענבים. בד"כ במולה בועית אמיתית רמת הבטא גבוהה בהרבה. חובה לשלוח את חומר הגרידה לבדיקה פתולוגית גם כדי לשלול ממצא גידולי

מנהל פורום טיפולי פוריות