לקיחה של חומצה פולית בשלב מאוחר

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

27/06/2018 | 08:33 | מאת: הילה

שלום פרו' משיח לגבי חומצה פולית לא לקחתי 3 חודשים לפני ההריון רק עכשיו השבוע שגילית את ההריון התחלתי לקחת ולקחתי כמה ימים חומצה פולית של 400 מקג" הרופא שלי החליף לי ל5 מג אני שואלת האם זה שלא לקחתי 3 חודשים לפני ההריון יש לזה השפעה או נזק לעובר בהיתפתחות שלו שלא התפתח מספיק בגלל זה? תודה.

28/06/2018 | 20:38 | מאת: פרופ' שלמה משיח

טיפול בחומצה פולית עוזר מניעת מומים במערכת העצבים המרכזית של העובר. אמנם רצוי לקחת חודשיים או שלושה לפני ההריון. עם זאת היות ורוב ההריונות לא מתוכננים, בהרבה מקרים לא נלקחת החומצה בזמן ועם זאת הסיכון לפגיעה בעובר-מזערי. טוב עשה רופאך שנתן לך מינון גדול פי 10 (5000).

מנהל פורום טיפולי פוריות