רעד בידיים

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

14/12/2008 | 01:31 | מאת: משה

שלום, בעקבות רעד בידיים ובראש נשלח אבי לבדיקת CT. לאחר בדיקת CT נשלח אבי (בן 58) לבדיקת MRI וזהו הסיכום שלה: שינויים דיפוזים בצרבלום מעלים אבחנה מבדלת בין תהליך איסכמי למטבולי. שינויים בחומר הלבן סופרה-טנטוריאלי מתאימים לשינויים וסקולופתים. הנוירולוג שלח את אבי לבדיקות סיטי של הבטן , צילום ריאות, מגוון בדיקות דם ודיקור מותני. חזרו כמה מתוצאות הבדיקות: נמצא בבדיקות דם B12 נמוך מהנורמה ובצילום בית חזה ישר וצדדי נמצאה "עכירות עדינה מעל סרעפת שמאל." מה זה אומר? אנחנו מרגישים כרגע כאילו כל בדיקה מביאה איתה תוצאות שליליות ומפחדים שזה מעיד על משהו רציני מאוד. האם יתכן שמדובר בסרטן? מה זה עכירות מעל הסרעפת?האם הממצאים האלה מצביעים לעבר כיוון קונקרטי יותר?

14/12/2008 | 01:42 | מאת: ד"ר חן הופמן

כל הממצאים שתארת לא מעידים ישירות על מחלת הסרטן. עכירות מעל הסרעפת אינה ספציפית והממצאים בצרבלום יכולים לנבוע ממחלה ניוונית מטבולית אך גם כתוצאה משינויים איסכמיים. אני מניח שבדיקת ה CVT לריאות תשפוך אור על הסיבה לעכירות (יכולה לנבוע גם עקב בעיה טכנית כמו נשימה במהלך הצילום).

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד