FMRI

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

01/02/2009 | 23:22 | מאת: ארנון

האם בדיקת FMRI מתאימה לבדיקת נזקים עדינים שנגרמו כתוצאה מחבלה מוחית יותר מאשר בדיקת MRI רגילה? (החבלה כללה דימום תוך מוחי מסיבי). היכן הבדיקה זמינה והאם היא נעשית באמצעות מכשיר MRI שונה?

06/02/2009 | 16:53 | מאת: ד"ר חן הופמן

בדיקת fMRI אינה בדיקה רגילה. היא מתבצעת במספר בתי חולים והיא תמיד משלימה את הבדיקה הרגילה. היא יעליה כאשר יש פגיעה פונקציונלית ספציפית, כמו פגיעה בדיבור, ראיה וכו'. כדי לדעת אם תוכל להפיק מה fMRI תועלת יש לדעת מה טיב הפגיעה ממנה אתה סובל.

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד