הדמיה בעת מחלה

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

06/07/2014 | 00:49 | מאת: שרון

שלום, נשלחתי לבצע סיטי פה לפני עקירה כירורגית. למיטב הבנתי,במידה ויש פגיעה בתאים כתוצאה מהקרינה, הגוף בדכ יודע לתקן את הפגיעה,ואם חלילה הוא לא מצליח לתקן את הפגיעה,אז יש סכנה להתפתחות מחלות. שאלתי היא: אם עושים בדיקת סיטי בעת מחלה (לדוגמא שפעת), האם כיוון שהגוף חלש יותר יתכן שהתאים לא יצליחו לתקן את עצמם אם יהיה צורך בכך? (כמו שכאשר המערכת החיסונית חלשה, הגוף חשוף יותר למחלות וקשה לו להגן על עצמו). האם כדאי לעשות סיטי כשהגוף במצב בריא ולא במצב מחלה על מנת לתת לתאים את הסיכוי הטוב ביותר לתקן את עצמם?

שלום רב. תשובה שלילית.אין קשר בין הדברים.

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד