ממצאי בדיקת PET-CT - מוח

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

11/02/2014 | 09:07 | מאת: יואב

-- גילי : 51 , הבדיקה - עקב ירידה בזכרון להלן ממצאי בדיקת מיפוי PET/CT של המוח בלבד לאחר הזרקת 6 מיליקירי FDG. נעשתה רגיסטרציה בו זמנית עם CT דיאגנוסטי ללא הזרקת חומר ניגוד. סיבת ההפניה : ירידה בזיכרון. תיאור ממצאים: מודגמת ירידה ניכרת בקליטת החומר באונה טמפורלית שמאלית וירידה בינונית באונה הפריאטלית השמאלית. בנוסף ירידה מתונה בקליטה באונה טמפורלית ימנית. ירידה קלה בקליטה באזור פרה פרונטלי ואזורים פרונטלים מדיאלים דו-צדדית. קליטת חומר טובה בשאר אזורי הקורטקס, בגרעינים הבזאלים, בתלמוס ובמוחון. לסיכום : ירידת מטבוליזם מוחית דו-צדדית כנ"ל, בולטת יותר משמאל: באבחנה מבדלת פגיעה ב MCA משמאל, אך יתכן גם וריאנט טמפורלי של דמנציה פרונטו-טמפורלית מלווה בפגיעות וסקולריות. --- מה משמעות הממצאים לעיל? מה יש לעשות עקב כך?

שלום רב. יש לגשת עם התוצאות לרופא המטפל להמשך בירור.

13/02/2014 | 19:22 | מאת: יואב

פשוט התור המיועד עדיין מרוחק. מה בכל זאת אתה יכול להגיד על תוצאות הבדיקה הזו?

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד