בדיקות

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

16/01/2014 | 10:17 | מאת: יניב

שלום אני גבר בן 44 לפני כ 20 שנה עקב נוקשות עזה בגב וכאבי בטן וחשד לאנקילוזינג ספונדיליטיס או קרוהן ביצעו לי בטווח של 5 שנים 6 בדיקות סיטי ( 2 סיטי בטן, 2 גב, 2 צוואר - מיותרים!!!) 5 מיפוי עצמות ( כל שנתיים כ 10 שנים ) 3 צילומי פסאז' בריום ועוד עשרות רבות צילומי גב צוואר וכו' מיותרים. ללא ממצא מהותי. לפני שנתיים התייעצתי עם פיזיקאי קרינה שחישב לי שהגעתי במצטבר מגיל 20 עד 35 לכ 160 MSV קרינה בבדיקות ואמר שזה יחסית הרבה. בחודשים האחרונים ירדתי במשקל כ 10 אחוז, ויש בבדיקות דם סימנים שכנראה זה קרוהן. הומלץ לבצע סיטי בטן למעי גס+דק ( אנטרוגרפי ). לאור הקרינה שעברתי, ברצוני לשאול את דעתך עד כמה זה מסוכן ובעייתי? תודה רבה

שלום רב. בכל בדיקה יש לשקול את היתרון מול החסרון.במקרבה שלך סיטי היא הבדיקהה הממולצת.

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד