אולטרא סאונד קרע בשריר התאומים

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

14/01/2014 | 15:28 | מאת: דני

דוקטור שלום רב, לפני שנה וחצי, נחבלתי במשחק טניס, ובדיקת US העלתה שאני סובל מקרע חלקי בין שריר התאומים לבין גיד הגסטרוקנמיאוס המדיאלי. השריר הגסטרוקנמיאוס הלטרלי וסוליאריים נמצאו תקינים. הקרע היה באורך 35 מ"מ, עובי 7 מ"מ ורוחב 34 מ"מ. בבדיקה לאחר 3 חודשים, נותרה צלקת בטנדון הפלונטרי וגם הפסציאה של הראש המדיאלי באורך 7 ס"מ רוחב 2.6 ס"מ ועובי 0.5 ס"מ. לפני מס' ימים, בעקבות מתיחות חזקות חוזרות ונשנות באותו מקום, עברתי בדיקת US, שתוצאותיה הם: "הודגם קרע בשריר הגסטרו קנמיאוס באורך כ-3 ס"מ והצטברות של נוזל מתחת לאיזור הנל בגודל כ 0.2 3X ס"מ עם נוזל לא צלול מחיצות רבות בתוכו, לא ווסקולארי על רקע המטומה בשלבים מתקדמים." האם מדובר באותו המקום? קרע שנפתח או קרע חדש? מה משמעות התוצאה והצטברות הנוזל? אציין כי איני צולע ורק סובל מרגישות במקום ואף רץ (ריצות קלות) ומתעמל (אך סובל מרגישות במקום ולעיתים ממתיחה). תודה דני

שלום רב. עליך לגשת עם התוצאות לרופא המטפל או לאורתופד להמשך בירור וטיפול.

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד