MRI שד בזמן הנקה

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

02/01/2014 | 23:12 | מאת: מאי

שלום, בשל נשאות מוטציית BRCA נקבע לי.MRI. שד בעוד כחודש וחצי. בנוסף, אני אמא לתינוק שעדיין יונק. בתחילה נאמר לי כי אצטרך להפסיק את ההנקה לחלוטין כחודש לפני הבדיקה אז בהמשך נמסר לי בסתירה כי אוכל להגיע לבדיקה כשאני מניקה לא יותר מ2-3 הנקות ביום ואשאב חלב לפני הבדיקה. אני מבינה כי בדיקת MRI היא מאד רגישה והחשש משד מניק הוא ליתר אבחון )false positive). כמובן שאני מעדיפה לא להפסיק את ההנקה רק לטובת בדיקה אם יש אפשרות אחרת. אודה למשוב בנושא, תודה רבה

שלום רב. אם זו בדיקת מעקב לנשאית את יכולה לבצע אולטרסאונד במקום. יש להיוועץ עם הרופא המטפל.

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד