ליפומה בצוואר שלא הודגמה ב MRI

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

17/12/2013 | 01:12 | מאת: נ

שלום רב. בת 20. לפני חצי שנה שמתי לב לגוש בצוואר מצד ימין, מתחת ללסת, קרוב לקנה הנשימה. לאחר בדיקת אא''ג (נמוש גוש רך) הופנתי לאולטראסאונד להערכתו: "בלוטת המגן-שתי אונות ואיסטמוס בגודל ומרקם תקינים, למעט קשרית היפואקוגנית בקוטר של כ 0.4 ס''מ באונה שמאלית, ללא היפרהמיה בהפעלת דופלר צבע-למעקב תקופתי. בלוטות רוק ופרוטיס דו''צ במ''פ. לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות לאורך הצוואר קידמי וצדדי דו''צ. (ופה החלק הרלוונטי לשאלה:) באיזור תת לסתי מימין, מקום הנפיחות מתחת לעור, ללא קשר לרקמות עמוקות, הודגם נגע היפראקוגני מוצק מוגדר היטב במימדים 2.2X0.9X2.0 ס''מ. ללא זרימה בתוכו בהפעלת דופלר צבע, ליפומה במקום ראשון. להמשך בירור כירורגי". בהמשך נשלחתי לFNA לגוש בצוואר תחת אולטראסאונד בבלינסון שחזר כשפיר עם תאי שומן וקצף בלבד. בייעוץ אא''ג בבלינסון המליץ הרופא על MRI להערכת הליפומה וגבולותיה (בנוכחות כאב באיזור הגוש שמקרין עד הלסת והאוזן מצד ימין ואינו מתאים לליפומה פשוטה). אבל תשובת הMRI חזרה מעט תמוהה: "הבדיקה בוצעה בפרוטוקול צוואר בלי ועם הזרקת גדוליניום. סיבת ההפניה: בשאלה של ליפומה בצוואר מימין. מודגם ריבוי של שומן היקפי בצוואר מכל הצדדים באופן סימטרי. אינני מאתר ממצא חשוד כליפומה גם לא באזור המסומן על ידי הקפסולה השומנית הצמודה לעור בחלק הקדמי של הצוואר, מימין. מבנה תקין של השרירים. מבנה תקין של בית הבליעה, קופסת הגרון, חלל הפה, בלוטות הרוק ובלוטת המגן. אין עדות לאדנופתיה משמעותית. לציין התעבות רירית מזערית בתאים מקסילרים. סטיה מינורית של מחיצת האף מימין לשמאל עם התעבות יחסית של רירית הקונכה התחתונה משמאל. בסיכום: כמתואר." כפי שפורט בUS, הגוש מודגם היטב (במישוש ניתן גם לתפוס אותו באצבעות), אם כך מדוע דווקא בדיקת הMRI לא איתרה אותו? האם קופסיות שומן אינן מודגמות היטב בבדיקה זו? כנ''ל לגבי הנודול בתירואיד שאינו הוזכר גם כן. תודה רבה מראש על תשובתך.

שלום רב. בדיקות אולטרסאונד ו mri הן שתי בדיקות שונות לחלוטין בפיזיקה ובטכניקה.לעיתים ניתן לראות ממצאים מסוימים באולטרסאונד ולא ב-mri ולהיפך.

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד