תוצאות סי טי

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

04/12/2013 | 22:49 | מאת: סיגלית

שלום רב מצב תוצאות סיטי בטן ואגן ללא חומר ניגוד שנעשה לאימי. בת 76. עליה שמאלית מוגדלת. הסתיידויות בעורקים הקורונריים ובאנולוס המסתם המיטרלי. אבנים מרובות בכיס מרה, ללא הרחבה או הסננת השומן סביבו. הכבד, הטחול, הלבלב, האדרינלים והכליות ללא עדות לממצא פתולוגי. אין לימפאידנופתיה בבטן ובאגן. המעיים ברוחב תקין. שינויים נוונים בעמוד שדרה מותני. אין עדות לבקעים בדופן הבטן. הסיטי נעשה בהמלצת כירורג לאחר שהתגלה בקע מסוג שפיגלן בבטן תחתונה. מה פירוש עליה שמאלית מוגדלת? האם בכל מצב מנתחים עקב אבנים בכיס מרה? האם ייתכן כי הבקע שבגללו נשלחה לסיטי לא יראה בסיטי עצמו? האם ייתכנו שינויים גדולים בין סיטי שנעשה עם חומר ניגוד לסיטי שנעשה ללא חומר ניגוד. ברצוני לציין כי אימי רגישה מאד לחומרי ניגוד, ולכן ביצענו כך את הבדיקה תודה מראש על תשובותיך חג חנוכה שמח סיגלית

שלום רב. יש לגשת עם תוצאות הבדיקה לרופא המפנה.

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד