CT חזה - קרינה גבוהה מול נמוכה

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

29/11/2013 | 16:29 | מאת: אופיר

שלום, אני בן 26, בריא בד"כ, כחודשיים לחץ בחזה. שלושה צילומי רנטגן (חזיתי + צידי), כמו בדיקות דם, תקינים. רופא הריאות הפנה אותי ל CT חזה, והבנתי שישנה אפשרות לבצע את הבדיקה ברמת קרינה גבוהה או נמוכה. רציתי לדעת מה יתרונות הבדיקה בקרינה גבוהה מול נמוכה (במובן של "מה אפשר לראות בזו שאי אפשר בזו"). תודה ושבת שלום.

שלום רב. אכן קיימת היום סריקה של הריאות במינון קרינה נמוך,במקומות מסוימים זה כחלק ממחקר לגילוי מוקדם של סרטן הריאה.על הרופא המטפל שמפנה אותך לבדיקה לציין מה מטרת הבדיקה ומה הוא מחפש, ואם יש צורך בהזרקה של חומר לוריד ,על פי המטרה יוחלט איזה מינון קרינה רצוי.

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד