CT ראש חוזר

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

01/09/2013 | 10:06 | מאת: דינה

שלום רב, שאלה קצת ארוכה אשתדל לקצר. בחודש מרץ השנה במהלך אישפוז פיתחתי אלרגיה לאוגמנטין IV בפתאומיות אחרי כמה ימים של טיפול.הביטוי היה שיתוק פנים ויד בצד אחד, קושי נשימתי.בוצע CT ללא חומר ניגוד.היה תקין.(ברגע שהוצאה ההאינפוזיה הכל שב למסלול הרגיל,לא היה שיתוק ולא קושי נשימה). חודש לאחר מכן התחלתי לסבול מכאבי ראש קשים המלווים בהרדמויות הובחנו כמיגרנות+ כאבי מתחיים.טיפול האלטרולט לא עזר.ביקרתי במיון פעמיים. לפני כחודשיים ועכשיו כאשר הפעם נוספו גם הפרעות ראיה.בדיקת עיניים יצאה תקינה.לכן שוב בוצע CT הפעם עם חומר ניגוד.כלומר פעמיים בפרק זמן קצר.התשובה תקינה וזה מרגיע. אבל רופאת משפחה אמרה שהיה ברור שאין כלום, וסתם קיבלתי כל כך הרבה קרינה מסוכנת!!עכשיו אני בלחץ נוראי!אני בת 41.האם הנזק כזה גדול? האם בוודאות נגרם נזק לעיניים? מחכה לתשובתך שמאוד חשובה לי ומודה מראש!

שלום דינה סיטי ראש זו אכן בדיקה עם קרינה לא מועטה.סביר מאוד להניח שאם הרופאים אשר מטפלים בך ראו לנכון שעלייך לעבור בדיקות סיטי,אז זה מה שנכון לעשות.בכל בדיקה יש לשקול את היתרונות והחסרונות.

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד