מיפוי עצמות כן או לא

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

27/06/2013 | 12:41 | מאת: יפה

שלום רב ד"ר פילדס, הנני לאחר סרטן שד דו צדדי, כריתה ושחזור (שצלח רק בשד אחד). לפני כחודש עברתי בדיקת פט ולא נצבע דבר בעצמות. מס' לאחר הבדיקה, החלו כאבים חזקים בחיבור שבין הירך לאגן. האם עלולה להיות גרורה שלא נראתה בפט? האם חשוב שאעשה מיפוי עצמות? רוב תודות, יפה

שלום יפה. אם הכאבים החלו רק מספר ימים לאחר הפט שאובחן כתקין,הסיכוי שזה משהו גרורתי נמוך מאוד.בכל מקרה מיפוי עצמות יכול לזהות משהו בעצמות ולאו דווקא גרורות.

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד