הבדלים ברמות קרינה של מכשירי CT

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

15/06/2013 | 10:24 | מאת: שאול

שלום יתכן שאאלץ לעבור בדיקת CT חזה בטן ואגן. אני מניח שקיימים הבדלים ברמות הקרינה של המכשירים בבתי החולים השונים. הן בגלל גיל המכשיר וסוגו והן בגלל האלגוריתם אשר מייצר את ההדמיה. מהי המלצתך לגבי סוג המכשיר , מודל , חברה וגיל המכשיר לצורך הקטנת הקרינה במידת האפשר? מהי רמת קרינה של מכשירי CT מהדור החדש הקיימים בארץ? בתודה

שלום שאול. כדאי שתברר במקום שאליו אתה מעוניין להגיע האם יש ברשותם מכשיר סיטי עם אפשרות להורדת קרינה.

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד