בדיקת MRI

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

13/06/2013 | 14:33 | מאת: א.ז

שלום רב, עברתי בדיקת MRI (שביעית במספר בשל עבר אונקולוגי), האם יש מקום לחשש מהתוצאות / המשך טיפול ומעקב? ברקע: הבדיקה בוצעה במסגרת ביקורת לבירור רגישות באיזור ופרסטזיות. ברקע כריתה רחבה (מיקרווסקולר) של דרמטופיברוסרקומה פרטוברנס מהשוק הדיסטלית ושחזור ע"י מתלה חופשי. לפני שנה כריתת נוירומה מאיזור המתלה. תקציר התוצאות: שוק שמאל באספקט מידאלי בשוק דיסטלית נראה מוקד של סיגנך נמוך בT1 וסיגנל גבוה ה-T2. המוקד עובר האדרה בגוליניום. המוקד באורך כ-18 מ"מ וברוחב של 15 מ"מ. הקולקציה הקטנה שהייתה מודגמת בבדיקה הקודמת נספגה. האדרה במקום שינתה את צורתה. להמשך מעקב הדמייתי. מה פירוש המילה מוקד? (האם נוירומה, גידול?) תודה

שלום רב. נוירומה זהו גידול שפיר. "מוקד" איפ פירוש הדבר גידול ,זה ממצא שיש לברר מה טיבו.

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד