מיפוי עצמות ct בטן חזה אגן. צפיפות עצם

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

24/05/2013 | 18:24 | מאת: בוקי

בן 50 מאובחן מספר שנים בפיברומיאלגיה וכן צפיפות עצם נמוכה אמור לבצע את שלושת הבדיקות העל. מיפוי עצמות כל גופי ספקט אגן במיפויים קודמים 2003 חשד לדלקת באגן צד שמאל 2011 חשד לפאגט נשלל על יד אנדוקרינית עקב ערכי בדיקת דם אלק פוספט תקינים כעת רוצה מעקב שאין שינוי תהליך דלקתי במקום. Ct אגן בטן חזה בשל כאבים בחזה. מופנה על ידי ראומוטולוג בשל כאבים בחזה(לא ידוע עדין עם קשור לפיבורמיאלגיה) וכן. כאבי בטן ירידה במשקל. וכן אמור לבצע צפיפות במסגרת מעקב תלת שנתי. שאלותי האם יש משמעות לביצוע הבדיקות בהפרש של כמה ימים מבחינת רמת הקרינה שאחשף אליה או שאין משמעות. האם מנהלתית צריך לבצע אותם בהפרש ימים. האם ניתן לבצע בדיקת mri במקום ct. לבדיקה ספציפית אותה צריך לבצע. כמו כן. ידוע לי שב בלינסון ישנו מכשיר עם תוכנה שמפחיתה קרינה. ובשרון לא האם בבדיקה שלי יש אפשרות לבצע במכשיר זה. מה רמות הקרינה השוואתית בין שלוש הבדיקות הנל

בדיקת צפיפות עצם אינה כרוכה בקרינה מרובה כלל. בדיקות סיטי ומיפוי עצם כרוכות בקרינה לעיתים לא קטנה.אין משמעות לזמני הבדיקה והמרחק בינהן.אם יש באפשרותך לבצע הבדיקה במכשירים עם קרינה נמוכה אז כמובן זה רצוי. לגבי בדיקות mri כתחליף לאחרות,עליך לפנות לרופא המטפל ולהיוועץ עימו.

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד