בדיקת הדמיה

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

01/02/2012 | 19:18 | מאת: many

אדם החולה במחלת הסכרת ובעל כיליה אחת סובל מיתר לחץ דם מישתמש בין היתר בסטטינים.צריך לעבור בדיקת הדמיה או צינתור ביגלל כאבי שרירים ברגליו השאלה האים חומר ההזרקה הוא מסוכן.

06/02/2012 | 12:21 | מאת: ד"ר חן הופמן

שלום השאלה היא האם המצב ממנו סובל מחייב הדמיה- אם כן אין בכלל שאלה. לעיתים מכינים את החולה להזרקה על ידי עירוי והידרציה ועל ידי תרופות כדי שלא תהיה פגיעה בכליות. אין תחליף כרגע לצינתור, מהווה גם אופציה טיפולית על ידי ניפוח בלון או הכנסת צינורית סטנט (תומך). בהצלחה!

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד