שני מושגים

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

26/01/2012 | 18:50 | מאת: רודי

מה המשמעות של: א. מוקדים היפראינטנסיים ב. שינויים איסכמיים. אלו שני ממצאי MRI מוח שנערך לאמי עקב כאבי ראש/צוואר עזים וממושכים. האם יש בממצאים הללו הסבר לכאבי הראש? מה הטיפול המקובל? היא בת 65, ל"ד וכולסטרול מאוזנים היטב תרופתית. תודה מראש.

30/01/2012 | 14:14 | מאת: ד"ר חן הופמן

רודי שלום שני המושגים מתארים את אותו דבר- שינויים איסכמיים קלים, המתאימים לגיל ולמצב של מחלת כלי דם קטנים השכיחה ביתר לחץ דם ושומנים גבוהים. נובעים מסתימה של כלי הדם עקב השינויים של טרשת העורקים. גם בארועים של כאבי ראש יש שינויים דומים.

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד