בדיקות לזיהוי צפיפות העצם

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

06/01/2012 | 13:29 | מאת: בן

שלום רב! במהלך השנתיים האחרונות ביצעתי את בדיקות הההדמייה הבאות: 1. CT של עמ"ש המותני. 2. מיפוי עצמות SPECT של עמ"ש המותני. 3. MRI של הכתף עם הזרקת גדוליניום. הבדיקות בוצעו בהקשר לכאבי גב וכן טנדינוזיס בכתף, אולם, ברצוני לשאול - האם ניתן להסיק מתוצאות הבדיקות הללו על צפיפות העצם? תודה!

07/01/2012 | 20:12 | מאת: ד"ר חן הופמן

שלום בבדיקות אלו לא בודקים צפיפות עצם. בן כמה אתה? מדוע אתה שואל על צפיפות עצם?

08/01/2012 | 00:18 | מאת: בן

תודה רבה על תשובתך. אני בן 22. מדוע אני שואל על בדיקות לצפיפות עצם? זה קצת מורכב, אבל...- אני מנסה לחפש מקור למס' בעיות שאובחנו אצלי בשנים האחרונות (שינויים ניווניים בעמוד השדרה, טנדינוזיס של הסופרה-ספינטוס, שבר מאמץ בדרגה 3 בטיביה) וגם לתופעות נוספות שאני חש אך לא אובחנו באופן פורמאלי, ובעיקר כאלה הקשורות לעצמות. קצת קשה לי להסביר זאת, ואולי זה ישמע תמוה, אך פעמים רבות נדמה לי שהעצמות שלי אינן "חזקות" מספיק. הדבר בולט במיוחד בעת הליכה/ריצה, כאשר מטבע הדברים העומס על עצמות השוקיים מתגבר, ואז בולטת תחושת ה"שבריריות" של עצמות אלה, עד כדי כאב שלהן (אם כי אינני יכול לקבוע בוודאות שמקור הכאב הינו בעצמות, אך זוהי הרגשתי הסובייקטיבית). יש לציין כי בדיקות הדם שלי תקינות ברובן (וביניהן רמת הסידן בדם), והתרופות היחידות אותן אני נוטל על בסיס יומי הן Ritalin ותרופות NSAIDs שונות בשל כאבי גב קשים אותם אני חווה (ללא ממצא פתולוגי קריטי במיוחד בבדיקות). לכן, חשבתי לבדוק בכיוון של צפיפות העצם... אני יודע שזוהי בעיה שלרוב אינה נוגעת לבני גילי, אך כל הבדיקות האחרות שביצעתי לא איתרו גורם אפשרי לכל הבעיות שאני חווה, ולכן אני מנסה לחפש את התשובה בבדיקות הפחות-מקובלות לגילי, בתקווה שאולי מהן תגיע הישועה...

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד