פיענוח CT בטן+אגן לקראת ניתוח בקע מפשעתי

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

31/12/2011 | 15:58 | מאת: yami785

שלום, בפיענוח CT שעשו לי השבוע בקשר לכאבים במפשעה ימין ולפני ניתוח בקע בקשר לפיענוח צ'יסטה על ידי אורולוג. נאמרו הממצאים הבאים: -------------------------------------------------------------------------------------------- בטן אגן: מעבר חזה בטן: בסיסי הריאות מודגמים ללא תסנין. תפליט או ממצא מוקדי. הכבד תקין בגודל ומרקם,ללא תהליך מוקדי. לא הודגמה הרחבת דרכי מרהתוך או חוץ כבדיות. טחול, לבלב ואדרנלים תקינים. כליות תקינות בגודל ובמיקום, מרכזות סימטרית, ללא הידרונפרוזיס. הרטרופריטונאום ללא הגדלת קשריות לימפה. בתעלת המפשעה הימינית הודגם ממצא אובלי בקוטר 1.6*2.4 ס"מ עם ספטציות עדינות בתוכו שלא עובר האדרה לאחר הזרקה, אינינו קשור לכלי הדם, האם האשך הימיני במקומו? כמות מינימלית של נוזל באגן הקטן מימין לפנים ----------------------------------------------------------------------------------------------, שאלתי היא מה זה אומר כמות מינימלית של נוזל באגן הקטן מימין לפנים ומה ההשלכות של זה? ועוד דבר לא נאמר שם בפירוש על בקע אלא רק על צ'יסטה שאורולוג רצה לבדוק אבל בפועל בדק אותי כירורג ומצא גם בקע אז למה ב-CT לא הוזכר שיש גם בקע? תודה

02/01/2012 | 10:42 | מאת: עדי

שלום, קראתי את שאלתך. במידה והינך מעוניינת בחוות דעת שנייה מקצועית ל CT את מוזמנת ליצור עמי קשר 077-5070717. עדי

04/01/2012 | 23:09 | מאת: ד"ר חן הופמן

שלום אשמח לראות את הבדיקה, יתכן והמלאות במפשעה הינה הבקע המדובר.

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד