מה משמעות וויתור על היוד בבדיקת PET CT

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

20/12/2011 | 16:46 | מאת: ארז

בגלל אלרגיה הוצע לי לוותר על היוד בבדיקה. השאלה היא מה לא ניתן יהיה לראות או לאבחן בלי היוד? ואיזה ערך יהיה לבדיקה ? תודה מראש

21/12/2011 | 16:30 | מאת: ד"ר חן הופמן

ארז שלום, אי הזרקה של יוד בבדיקת CT בטן רגיל פוגע מאד. במקרה של pet-ct הפגיעה פחות משמעותית שכן המרכיב של ה pet משפר מאד את האבחון בשאלה של פיזור גרורתי. למרות זאת לרוב ניתן לעשות הכנה להזרקה של יוד במקרים של אלרגיה על ישי פרדניזון ביום לפני הבדיקה ואז אין צורך לוותר על ההזרקה.

21/12/2011 | 16:37 | מאת: ארז

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד