סיטי

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

20/12/2011 | 10:55 | מאת: טל

שלום רב ברצוני לברר האם בדיקת סיטי מוח עם יוד נחשב לשתי בדיקות סיטי. אני מודאג שעברתי 2 בדיקות סיטי במקום אחד למרות שבפועל הייתי פעם אחת על המכונה. האם זה נחשב לבדיקה אחת של סיטי או שתיים? מה רמת הקרינה המקסימלית בסיטי מוח?

21/12/2011 | 16:27 | מאת: ד"ר חן הופמן

טל שלום, אינני יודע אם עשית בדיקה כפולה, כלומר אם נעשתה סריקה לפני ואז אחרי ההזרקה, או שישר הוזרק לך חומר ניגודי. בכל מקרה אמור להיות לך סיכום קרינה בסוף הבדיקה ובמקרה של CT מח לא מדובר בקרינה חריגה מהמותר.

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד