יוד ,גנדלניום וחומר רדיואקטיבי

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

22/11/2011 | 15:16 | מאת: אבי

מתוך חוסר מודעות וחוסר תאום בין הרופאים השונים,התעוררתי עכשיו והנה אני לאחר 2- צינטורים טיפוליים(באחד מהם לאחר שהשתמשו בבלון,מחדר התאוששות החזירו אותי ונכנסו שוב ושמו סטנס, כך שאולי זה נחשב ל2 צינטורים ואז זה 3 צינטורים טיפוליים סה"כ 2-צינטורים איבחוניים 5-מיפויי לב 2- mri עם גנדלניום 3-ct עשרות צילומי רנטגן 5-צילומי שיניים של כל שיני הפה הרוב ב15 השנים האחרונות ,הצינטורים בעשור האחרון, אני בגיל 60 ויבול ההצמחה של מוח העצם שלי מעט בעייתי טסיות כבר עשור בין 100-145 גופי דם לבנים בין 3 ל3.9 ,אימונוגלובינים גם מתחת ומעל הנורמה. כל הנ"ל ,מה זה אומר,האם זו סיבה מספקת לבקש מרופאי לא לשלחני לבדיקות מיננות אלא אם כלו כל קיצין,האם זה מאפשר לי כמבוטח מכבי מגן זהב ??? לדרוש במקרים שניתן לבצע mri במקום ct לבצע mri האם במסגרת סל הבריאות אני זכאי לקבל בפנייה למומחה שיעריך את סך הקרינה בכל הנ"ל וינחה אותי לגבי בדיקות נדרשות בעתיד

30/11/2011 | 13:10 | מאת: ד"ר חן הופמן

אבי שלום, לגבי הצינתורים והטיפולים אותם עברת. לא מדובר בטיפולים לא חשובים או קוסמטיים, אלא בטיפולים מצילי חיים. אם תצטרך שוב התערבות עליך לבצע אותה בלי קשר לקרינה. הקרינה מעלה סיכויים לסרטן בעתיד הרחוק לעומת התקף לב היכול לגרום למוות במיידי! לגבי בדיקות הדמיה- חייבים לשקול בכל מקרה האם MRI יכול לתת מענה או שדווקא ה CT חשוב ולפי הצורך הרפואי להחליט. אינני מתמצא בביטוחי בריאות ולכן על זכויותיך אני לא יודע לענות. רק בריאות!

30/11/2011 | 18:07 | מאת: עמית

ב2010 לאחר ארוע לב קטן כמעט ללא תסמינים שטופל שמרנית,נשלחתי לאחר 4 ימי אשפוז למיפוי ואחריו צינטור איבחוני,רופא קרדיולוג יועץ אמר לי בפגישתנו,נחסם לך עורק דיאגונלי קטן ושכנו גם קטן ולא מסוכן חסום ב70$ היתר נקיים,היות וטופלת בארוע שמרנית,"אני לא הייתי מצנטר אותך כעבור 4 ימים"זה לא היה חיוני , בשנים אחרי כן כל שנה נשלחתי למיפוי ,לשאלתי האם למיפוי יש תופעות לואי ענו -כלום ,אפסי, כעבור שנתייםצונטרתי לפתיחת הדיאגונלי החסום חלקית("למען איכות חיים לא סכנת חיים") לפני שנה בעקבות כאב קל בחזה ,הלכתי למיון וולפסון ,שם בצעו לי צינטור מיידי ,לא מצאו חסימה ושמו לי סטנס , בייעוץ עם פרופסור לקרדיולוגיה אמר המומחה לאחר שראה את האקג של ,הארוע-צינטור מיותר וסטנס מיותר החסימה היתה מקסימום 50% , כתבתי את כל הנ"ל בכדי לתת ביטוי לתיסכול לנוכח העובדה ,שבעצם רוב הטיפולים רבי הקרינה שעברתי היו די מיותרים ולא נמסרה לי אינפורמציה אמיתית של סיכוי מול סיכון, וגם ללא אף צינטור וללא מרבית מיפיי הלב מצבי היה לפחות כמו היום בסבירות שיותר טוב כי הצינטורים והקרינה פוגעים בבריאות, לדעתי בפרוש ,לא ניתנת מספיק אינפורמציה לחולים וכן מהר מדי שולחים לבדיקות והליכים מסוכנים

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד