בדיקת CT לתינוק בן שנה וארבעה חודשים

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

10/11/2011 | 13:22 | מאת: דנה

ד"ר שלום, לבני כבר תקופה ממושכת יש בעיה באוזן שמאל, יש הפרשות חוזרות מהאוזן ולא נראה שיפור אפילו לאחר טיפול ממוקד של אנטיביוטיקה וטיפות אזניים. פניתי לרופא מומחה בתחום א.א.ג. כבר כמה פגישות ואחרי אתמול 9.11 היא בדקה,ביצעה משטח אוזן, והפנתה לבדיקת CT לשלול כולסטאטומה. האם יש סיכון בממצא זה? רציתי לשאול במה כרוכה בדיקת הCT, הבנתי שעם הרדמה מלאה אך ברצוני לדעת עוד פרטים על הבדיקה, האם בצום, מתי הילד מתעורר, אשמח לתשובתך בנושא

16/11/2011 | 18:58 | מאת: ד"ר חן הופמן

דנה שלום לאוזן בדיקת ה CT הינה בדיקת הבחירה. לכן יש צורך לבצע אותה גם בילדים. היום גם MRI מאבחן כולסטאטומה, אבל לא מושלם לבדיקה של המבנה הגרמי של האוזניים.

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד