MRI למעי-דחוף

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

18/10/2011 | 19:39 | מאת: מיכל

לד"ר הופמן, אני בת 41. בעברי 5 ניתוחי בטן. בחודש שעבר,בעת אשפוז בגלל כאבים חזקים בבטן צד שמאל ובעקבות ממצאים שהתגלו בבדיקת CT בטן (שני גושים רקמתיים בגודל 2-3 ס"מ מסביב ללולאות המעי, וחשד לפיזור ראשוני, הומלץ על MRI בטן ואגן. MRI בטן לא הדגים את הממצאים שנראו ב- CT. שאלותיי : 1. האם קיים ו/או עליי לדרוש MRI רק למעיים? 2. באילו מצבים מבצעים בדיקת MRI למעי ? 3. האם אפשר לראות הידבקויות בבדיקות הדמיה ? 4. האם יכול להיות שמדובר בהידבקויות שנראו ב- CT ? אודה על תשובותיך בהקדם. בתודה מראש, מיכל נ.ב. הודעתי זו היא בהמשך להודעתי אליך מיום 29.9.11 תזכורת- ממצאי ה- CT - "מבנה גושים רקמתיים מאורך במימדים כ2-3 ס"מ מדיאלית לפלקסורה הימנית של הקולון על פני לולאת מעי דק; ספק-חשד-גוש במימדים כ-2.6-1.5 ס"מ בבטן שמאלית תחתונה על פני קולון שמאלי. קישרית סופדיאפרגמתית בקוטר כ- 1 ס"מ מימין. טישטוש עכירות וגירגור של השומן האומנטלי קלים. הממצאים הנ"ל לא היו בבדיקות CT קודמות ומעלים חשד לפיזור משני, ייתכן ממקור שחלתי. נוזל בכמות קטנה באגן וסביב הטחול." בבדיקת US "נסרקה כמות בינונית-גדולה של נוזל צלול חופשי מתחת לכבד, מסביב לכיס מרה ובבטן שמאלית תחתונה, איפה שרואים פיתולי מעי-קולון מורחב עם פרסטלטיקה ערה. יש חשד שהנוזל בבטן שמאלית תחתונה לא צלול - מכיל תוכן ? בועות אויר ? שאר האיברים בגודל ומרקם תקינים. לסיכום: נוזל חופשי בחלל פריטונאלי, מסביב לכבד, כיס מרה ובבטן שמאלית תחתונה - איזור כאוב מאד עם חשד לנוזל לא צלול במקום." בוצעה קולנוסקופיה- בדיקה מלאה אך קשה בביצוע. ללא עדות לגושים. נראו מס' בליטות במעי שמאלי וימני, ככל הנראה באזורים בהם נצפו הגושים ב- CT. הועלה חשד לפיזור משני / ממאירות ראשונית של המעיים ועל כן הבירור הורחב. מצטערת על אורך ההודעה, אך חשובות לי תשובותיך.

26/10/2011 | 14:26 | מאת: ד"ר חן הופמן

מיכל שלום בבדיקת MRI ניתן לראות את הדופן של לולאות המעיים כמו גם את הפריטונאום. הבדיקה דורשת הכנה מדוקדקת. אם לא בוצע בטכניקה מתאימה יכול לא להדגים את הממצאים. כמובן ללא הצילומים אני לא יכול להתרשם בעצמי.

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד