מחלה מיטוכונדרית

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

03/07/2011 | 15:49 | מאת: ציפי

שלום דר' נכבד, בת 55 לאחר ארוע מוחי לפי למעלה מ-10 שנים.הופניתי לביצוע mri מח. הרופא כתב בהפניתו: בוצע cta מח לפני כ 3חודשים שלא הדגים פגם בזרימה בכלי דם גדולים. אך לאור סיפור של ארוע איסכמי בעבר, גילה הצעיר, תלונות על קשיי ריכוז ולמידה קיימת אפשרות של פגיעה בכלי דם קטנים (מחלה מיטוכונדריאלית? תסמונת melas? אני מאוד מוטרדת האם ניתן לגלות מחלה מסוג זה ב- mri? והאם יש טיפול? מאוד מודה לך על תשובתך

11/07/2011 | 15:54 | מאת: ד"ר חן הופמן

שלום מחלה מיטוכונדריאלית נדירה במבוגרים, לרוב בילדים קטנים. יש יוצאים מן הכלל אבל אלה קיימים. ה MRI יכול לאבחן את חלק מהאבחנות. בצעי את הבדיקה ואשמח לעזור

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד